VENTILACIJA

Zadaća ventilacije je stalna zamjena onečišćenog zraka iz prostorije, svježim zrakom radi održavanja potrebnih higijenskih uvjeta neophodnih za zdrav i ugodan boravak ljudi. Uloga ventilacije je također zagrijavanje zraka ako je potrebno, odstranjivanje suvišne vlage i štetnih plinova iz prostora, te rashlađivanje zraka u ljetnom razdoblju.
Bezbrojni su uzroci čiji se efekt želi ventilacijskim sistemom ukloniti. Također su vrlo brojni načini kao i ventilacijski sustavi koje izvodimo u pojedinim prostorima: stanovima, kućama, zgradama, institucijama svih vrsta, uredski prostori, tehnološki, ugostiteljski, prometni, sakralni...

Kontaktirajte nas za informacije o ventilaciji, izradi i opremanju Vaših prostora, a mi ćemo Vam preporučiti najbolja rješenja, kako po učinkovitosti, tako i financijski.

  • Kvaliteta
  • Točnost
  • Sigurnost
  • Povjerenje

Efekti kvalitetno ugrađene ventilacije

Ugodna klima u vaša četiri zida
Moderni prozori i kuće građeni s niskoenergetskim zahtjevima zasnivaju se na tome da su što bolje zabrtvljeni kako bi se smanjio gubitak topline. Tako se smanjuje i ulazak vanjskog zraka. Kvaliteta zraka znatno utječe na našu kvalitetu stanovanja i života. Sistem za ventilaciju osigurava svježi zrak i ugodnu klimu u prostoriji, a da se pri tom ne rasipa energija.
Svježi zrak za dobar osjećaj
Osjećamo da je zrak svjež kada koncentracija CO2 padne ispod 0,1 Vol. %. Kada zbog toga otvorimo prozor mi ili provjetravamo previše i onda rasipamo toplinu ili provjetravamo prekratko, pa se onda osjećamo umorno i napeto. Sistem za ventilaciju stanova stvara kontinuirano ugodnu i zdravu klimu u prostoriji.
Zaštita od plijesni
Vlažan zrak u prostoriji jedan je od glavnih uzroka stvaranja plijesni. Ventilacijski sustav izjednačava vlažnost u prostorijama i time se izbijegava propadanje zidova. Sprječavanje stvaranja plijesni kao i filtriranje vanjskog zraka dodatno doprinose udobnosti i ugodnosti.
Optimalno provjetravanje, manji troškovi
Svaki sistem ventilacije koristi struju – ali ovaj utrošak energije se isplati zato što toplinska energija koja je sačuvana u korištenom zraku najvećim dijelom može ponovo dobiti. Tako smanjujete gubitak topline provjetravanjem i gledano na godišnjem nivou, štedite troškove grijanja.
Odlučite se za trajnu udobnost
Ventilacijom kontinuirano mijenja zrak i odstranjuje čestice neugodnog mirisa i štetne čestice. Daljinskim upravljanjem možete komforno regulirati provjetravanje.
Provjetravanje s minimalnim gubitkom energije
Postoje i ventilacijski sistemi čija je značajka ušteda energije. Izmjenjivač topline velikog kapaciteta rekuperira preko 90 % topline upotrebljenog zraka i tako zagrijava dolazni zrak. Zahvaljujući vrlo učinkovitim motorima na jednosmjernu struju na upotrebljeni kWh električne energije dobiva se petnaest puta više toplinske energije.
Alergičari mogu odahnuti
Sistem ventilacije s filtrom za pelud pročišćava dolazni zrak. Tako i alergičari mogu uživati u ugodnoj klimi. Zato stoga izvodimo različite vrste ventilacija (Odsisna, Tlačna, Odsisno-Tlačna), ugrađujemo različite uređaje…

Kontaktirajte nas za više informacija!